Міністр внутрішніх справ Молдови, Адріан Ефрос, заявив, що прикордонники Молдови планують працювати разом з Україною, щоб ловити людей, які намагаються уникнути служби в армії, втікаючи через Придністров'я.

"Очевидно, що всі намагаються врятувати свої життя, і здебільшого люди, які незаконно перетинають державні кордони, - це чоловіки віком від 18 до 60 років", - заявив він.

затримання ухилянтів \ фото ДПСУ

Міністр Ефрос розповів, що багато хто з України, хто хоче уникнути армії, тікає через Придністров'я. Він сказав, що в Молдові щотижня ловлять таких людей, влаштовуючи спецоперації проти схем, які придумали громадяни Молдови та України разом. Також у Кишиневі є місця, де перевіряють, щоб ухилянти не пройшли через Придністров'я.

"Ми намагаємося встановити тісніший зв'язок із нашими українськими колегами й особисто обговорювали з міністром внутрішніх справ України питання щодо відновлення спільного патрулювання в придністровському регіоні з українського боку. Це дасть змогу запобігти і запобігти нелегальній міграції", - заявив міністр.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Після російського вторгнення в Україну, чоловікам віком для армії заборонили виїзд з країни, за винятками. Деякі намагаються обійти цю заборону самостійно або за гроші.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua штрафи вже не лякають: ухилянтам пропонують жорстке покарання

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, ухилянти не повинні почуватися в безпеці з 21 вечора до 9 ранку: попередження полковника ЗСУ