Історія, що сколихнула спільноту: у ніч на 24 березня у Звягелі водій таксі, намагаючись врятувати родину з дітьми від повітряної тривоги, сам потрапив під приціл правопорядку. Він, долаючи комендантську годину, спрямувався до укриття, але замість подяки отримав штраф.

Місцева жителька Світлана Кручок поділилася в Facebook історією, що підкреслює складнощі з пошуком безпеки під час повітряної тривоги. Вона розповіла про випадок, коли жителям було майже неможливо знайти таксі для евакуації до укриття.

Таксист, фото facebook

"Багато людей з найближчих районів не можуть добратись до укриттів. Годину тому (близько 4 години ранку – ред.) моя донька з онуками вмовили знайомого таксиста, щоб відвіз їх до укриття, в районі жд укриття немає, і їх зупинила поліція і виписали штраф", — йдеться у пості.

"Поліцейський, який зупинив таксі, сказав, що в районі ЖД вокзалу є укриття, — розповіла Світлана. — А в машині якраз сиділи моя донька із двома маленькими дітьми, старшому хлопчику 5 років, він особлива дитина, з інвалідністю, молодшому хлопчику 1,7 роки. Таксист йому каже, що там немає нормального укриття, щоб було придатне для таких дітей. Після того, як їх зупинили і далі вони їхати не могли, донька подзвонила в поліцію і їй дали телефон нашого місцевого відділку. Але там ніхто трубки не взяв".

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Пост Світлани Кручок, фото: скріншот Facebook

Світлана розказала в соцмережах про те, як її зупинили біля автовокзалу. Вона хоче, щоб такі ситуації більше не повторювались. Поліція Житомирщини пояснила, що тієї ночі вони дійсно зупиняли машини, але протоколи складали тільки за порушення на дорозі, а не за комендантську годину.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua алло, ви куди, а валізи? Що робити, якщо ви забули багаж в поїзді Укрзалізниці, інструкція

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, кияни кидали машини та бігли в укриття, а евакуаторники Кличка спритно "крали" автівки на штрафмайданчики