Максим з Дніпра, стурбований майбутнім, звернувся за порадою до правознавців. Він шукав роз'яснення: що чекає на тих, хто тіньовими шляхами залишив рідну землю?

" Мається на увазі не через кордон і тих, хто не посвітився в базі?" - цікавився він. "Як вони перевіряються?"

На ці запитання першим відгукнувся юрист Юрій Айвазян, котрий, перш за все, уточнив, що ж Максим має на увазі, говорячи "незаконно". "Мав на думці – без офіційного перетину," - пояснив Максим.

Незаконний перетин кордону, скріншот: facebook.com/Izmpz

"Так, це означає порушення правил перетину кордону," - розпочав Юрій. І детально з'ясував, що у разі порушення можуть настати серйозні юридичні наслідки відповідно до Кримінального кодексу України, включаючи штрафи або навіть обмеження волі за підробку документів чи спробу підкупу.

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

"А якщо просто через ліс перейшов? Питаю для друзів, які розглядають можливість повернення," - не втрачаючи надії, уточнив Максим.

Відповідь була простою: незалежно від способу, незаконний перетин кордону загрожує адміністративною відповідальністю, яка може включати штрафи чи навіть арешт. Однак, були і винятки для осіб, що повертаються до України у скрутній ситуації або шукають захисту.

Перетин Кордону з дітьми, фото: eww.com.ua/uk/bloguk

Другий експерт, В'ячеслав Кирда, підтвердив: основним наслідком для порушників буде адміністративна відповідальність, не виходячи за рамки цього.

Таким чином, Максим отримав відповіді на свої питання, буд знати, які на потенційні ризики його чекають.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua розвернуть на кордоні: якщо у вас є це у закордонному паспорті, то швидше виправляйте

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, що ви не зможете вивезти до Польші: речі, які заберуть на кордоні