За оцінками Інституту вивчення війни (ISW), Росія, імовірно, продовжить здійснювати інтенсивні атаки на енергетичну інфраструктуру України під час наступних масованих нальотів.

Українське ППО зтикається з труднощами останнім часом через те, що наші західні партнери затримують допомогу для захисту мирного населення. У той же час вони не затримуються зі співчуттями терористичній державі через масовий розстріл на концерті у Москві.

Аналітики ISW також вказують, що російські удари по українській енергетиці мають на меті підрив оборонних здібностей України.

наслідки ракетного удару по Запоріжжю 22 травня 2024 року

У зимовий період 2023-2024 років основна увага російських ударів була зосереджена на об'єктах українського оборонно-промислового комплексу. Атаки на енергетичну інфраструктуру, за даними ISW, націлені на знищення енергетичної мережі, щоб ускладнити зусилля України з розширення власної оборонно-промислової бази.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Російська агресія вже суттєво зашкодила українській енергетиці: окупація Запорізької АЕС у березні 2022 року, захоплення Каховської ГЕС у лютому 2022 року та її подальше руйнування у червні 2023 року. Тепер до цього списку додалася й значна шкода, завдана Дніпровській ГЕС.

Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін telegram

Аналітики зазначають, що через удари ДніпроГЕС вийшла з ладу, і на її відновлення знадобиться час.

Також окупанти не втрачають надії посіяти розбрат серед українців, посилити невдоволення владою через масовані ракетні обстріли.

Також ми повідомляли, що днями російські терористи завдали удару по ДніпроГЕС і російська ракета влучила у тролейбус, де їхали люди на роботу.

Відповідно до інформації від голови Центру протидії дезінформації, ДніпроГЕС не працює. Разом з тим, російські ЗМІ намагаються розповсюджувати неправдиву інформацію про удар по ГЕС.

За даними радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, ракета, випущена по греблі, вразила тролейбус, який їхав через дамбу. У тролейбусі перебували люди.