Менш ніж половина співробітників ТЦК брали участь у бойових діях. Про це йдеться у відповіді Генштабу на запит народного депутата від "Слуги народу" Галини Третьякової. Документ вона опублікувала на своїй сторінці у facebook.

У інформації, наданій Генштабом, зазначено, що лише 46% військовослужбовців із ТЦК брали участь у бойових діях. Тобто практично кожен другий співробітник не бував на передовій.

ТЦК. Фото: скрін youtube

"Відсоткове співвідношення військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які є учасниками бойових дій, до їхньої загальної чисельності становить - 46,2%", - йдеться у документі.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Крім того, повідомляється, що в Україні налічується понад 200 тисяч військових пенсіонерів віком до 60 років. Їхній середній вік варіюється від 45 до 47 років. Незважаючи на призовний вік у лавах Збройних сил України знаходиться лише 5410 осіб із цих 200 тисяч.

Документ від Генштабу. Фото: facebook/Галина Третьякова

Варто нагадати, що у лавах ЗСУ брак піхоти через що спостерігалися проблеми з ротацією підрозділів, які знаходяться безпосередньо на передових позиціях.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, необхідно з'явитися в ТЦК: обмежено придатним приготували "сюрприз" у новому законі про мобілізацію.

Також наш портал інформував, штраф 100 тисяч за неявку до ТЦК: у Раді прокоментували "нововведення" щодо мобілізації.

Крім того, ми писали, мобілізація заброньованих: адвокати розбили надії чоловіків.