Дослідження, проведене китайськими урологами, виявило цікавий зв'язок між тривалим сидінням за комп'ютером поза робочим часом та ризиком виникнення проблем з ерекцією у чоловіків.

Вони проаналізували дані понад 200 тисяч осіб і виявили, що кожні 1,2 години, проведені за комп'ютером у вільний час, збільшують ймовірність еректильної дисфункції у 3,57 рази.

Дослідження, проведене урологами з лікарні при Військово-морському медичному університеті в Шанхаї, було засноване на використанні менделівської рандомізації та включило дані понад 200 тисяч чоловіків.

Вони вивчали зв'язок між малорухомим способом життя у вільний час та еректильною дисфункцією, рівнями статевих гормонів, біомаркерами ендотеліальної функції, а також депресією та тривожністю.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Результати дослідження показали, що тривале сидіння за комп'ютером у вільний час значно збільшує ризик розвитку еректильної дисфункції.

Кожні 1,2 години використання комп'ютера у дозвіллі збільшували ймовірність виникнення проблем з ерекцією у 3,57 раза. Однак дослідникам не вдалося виявити такий самий зв'язок із переглядом телевізора або водінням автомобіля.

Вчені говорять, що механізм зв'язку пов'язаний з рівнем фолікулостимулюючого гормону, що регулює роботу статевих залоз. Вони також наголосили на важливості фізичної активності у профілактиці еректильної дисфункції.

Раніше ми писали про те, що ц інк зробить бодібілдером: чоловік з'їв 39 монет та 37 магнітів для того, щоб стати найкращим спортсменом.

Вам буде цікаво дізнатися, що важко дожити до 30: вчені попередили, що рання вагітність "висмоктує" з дівчат життя