Авто виїхало на зустрічну смугу, внаслідок чого зіткнулося з маршруткою. Про це повідомив у своєму Фейсбуці міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

- Страшна трагедія сталася сьогодні вранці поблизу Чернігова. Близько 08:00 водій вантажівки, порушивши правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу і допустив зіткнення з маршрутним автобусом. Внаслідок аварії станом на даний момент загинуло тринадцять людей. Інші – у важкому стані. Поліція розслідує обставини трагедії та провадить необхідні слідчі дії, - написав глава МВС.

У зв'язку з трагедією Денис Монастирський закликав усіх водіїв ретельно дотримуватися правил дорожнього руху. За його словами, патрульні поліцейські суворо каратимуть за перевищення швидкості та їзду на "лисій гумі".

- Закликаю всіх уважно дотримуватись правил дорожнього руху! Адже їхні порушення оплачуються не лише штрафами, а й життям безневинних людей. Патрульна поліція жорстко каратиме водіїв та власників комерційного транспорту, які їздять на «лисій гумі» або використовують для економії грошей колеса з неприпустимими недоліками. А також тих, хто перевищує швидкісний режим та правила маневрування, не думаючи ні про власну безпеку, ні про безпеку інших учасників дорожнього руху, - наголосив він.

Також міністр ініціював два законопроекти, спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху. Документи буде внесено на розгляд Ради до кінця грудня.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Що сталося?

Вранці, 7 грудня біля села Брусилів, за 13 кілометрів від Чернігова, зіткнулися вантажівка та маршрутне таксі «Чернігів-Сосниця». Внаслідок ДТП загинули 13 людей. Ще шістьох госпіталізували до лікарні, за їхнє життя борються лікарі. За цим фактом поліція порушила кримінальну справу за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу "Порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили загибель кількох людей". Продовжується розслідування.