З 1 квітня в Україні втратить силу встановлена державою вартість газу для населення на рівні 6,99 грн за кубометр і почне діяти фіксована річна ціна.

Дата запуску річного тарифу зумовлена закінченням дії фіксованої урядом ціни у 6,99 грн за кубометр. Про це повідомило джерело в Кабміні, пише "Економічна правда".

Відповідно оператори встановлюватимуть фіксовану ціну на рік, якою зможуть користуватися споживачі. Проте, з річного тарифу можна буде у будь-який момент перейти на місячний, а потім знову на річний. Таким чином користувачі можуть обирати економніший для себе варіант в залежності від коливань ринку в різні періоди.

Тарифи на газ, кадр з відео

Як зазначається, працюватиме це наступним чином. Газопостачальна компанія пропонуватиме тариф на наступний місяць, який встановлюватиметься до 25 числа місяця, який передує тому, в якому застосовуватиметься тариф, і тариф на рік вперед.

Популярні новини зараз

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Показати ще
Наприклад, якщо споживач очікує, що влітку ціни на газ впадуть через зменшення попиту в низький період, то у квітні-червні може користуватись місячним тарифом. А в липні-серпні, з падінням ціни, перейти на річне обслуговування.

Комунальні тарифи, кадр з відео

Нагадаємо, офіцер ЗСУ розповів, як військових принижували під час окупації в Криму: "Підняли по команді "тривога"". Офіцер Збройних сил України Олег Ткаченко розповів, як розпочалася незаконна окупація Криму

Як повідомляв портал "Знай.ua", морпіхи поділилися найціннішим з людьми, які гостро потребували допомоги: "Дійсно, врятував чиєсь життя". Про це повідомляє пресслужба Операції об'єднаних сил

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності