У шоколаді з кунжутом, який постачали в Україну з Іспанії, виявили оксид етилену. Про це повідомили на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.
"Інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах і кормах (RASFF). Керуючись інформаційним повідомленням системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) 17.02.2012 № 2021.0845 з виявлення несанкціонованої речовини оксид етилену (0,35 mg/kg – ppm) в шоколадках з насінням кунжуту (партія – 20132, термін споживання до 05/2021; партія — 20101, термін споживання до 03/2021; 20075 — термін споживання до 02/2021), що експортувалося з Іспанії (виробник: Chocolates Torras SA, Ella Del Terri; постачальник: Trades SA, Barcelona) до України (отримувач: ТОВ "Галичина ОПТ", вул. Княгині Ольги, 5 с, М. Львів, 79021), повідомляємо наступне.
Повідомляється, що у разі виявлення зазначеного вантажу в обігу, оператори ринку зобов'язані звернутися до районних (міських) управлінь (відділів) та управління безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини в м.Харків Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, на території яких зареєстровано потужність.
Оксид етилену – EtO) - це промисловий хімікат, його використовують для стерилізації медичного приладдя, зменшення забруднення прянощів і виробництва інших хімікатів.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Із застосуванням EtO пов'язані певні ризики. При вдиханні може виникнути гостре отруєння, результатом якого стає нудота, блювота, неврологічні захворювання, бронхіт і т.д. Контакт зі шкірою або слизовою оболонкою очей викликає подразнення очей і шкіри.
Раніше ми повідомляли, українці ледь не нагодували дітей солодощами з цвіллю.
Як повідомляв "Знай.uа", рогалики з "секретом", оригінальний рецепт традиційної страви.
Також "Знай.uа" писав, що Клопотенко поділився особистим рецептом австрійського захера.