В одному з українських селищ відбуваються дуже дивні події. Місцеві батьки дітей дошкільного віку зіткнулися з проблемою - влада громади відмовилася фінансувати державний дитсадок.

Зараз батьки скаржаться, що діти цілий рік сидять вдома і не отримують дошкільну освіту. Про це пише мешканка селища Устимівка (Київська область) Ксенія Якубовська в співтоваристві "Батьки SOS" в мережі Facebook.

Публікація Ксенії Якубовської, скріншот: Facebook

"Шановна спільнота. Що робити батькам, чиї діти вже майже рік сидять вдома, тому що місцева влада відмовилася від фінансування дитячих садків у всій громаді? Ми зверталися в усі можливі інстанції, результату немає, діти не отримують дошкільну освіту. Батькам запропонували утримувати садок самостійно, через батьківські внески, але це більше 1 млн грн на 40 дітей на рік! Та й чому ми повинні утримувати державний садок за власні кошти? Чи законно це взагалі? Де шукати засоби впливу, щоб нам нарешті відкрили садочки? Ковалевська громада, Київська область, с. Устимівка.", - запитує Ксенія Якубовська.

Варто також зазначити, що користувачі мережі почали активно коментувати публікацію і давати поради: "Напишіть звернення на гарячу урядову лінію Кабінету Міністрів, на телебачення СТБ, ТСН", "Мені здається, що тут потрібні журналісти. Бо це такий приклад, коли якась громада скаже, що і школа їй здалася.", "Пишіть звернення ще й на депутатів ваших місцевих і мажоритарних по округу - нехай теж ворушаться", "Відкривайте приватний сад. Беріть приміщення старого саду в оренду".

Популярні новини зараз

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, в українських школах колапс з англійською мовою: "Не вміють читати в 3 класі".

Як повідомляв Знай.uа, батькам школярів пояснили, як їх може врятувати диктофон.

Знай.uа писав, в українській школі знущалися над дівчинкою, чия сім'я не змогла оплатити побори: "Води не дати дитині…".