Українці звернулися з проханням до президента Володимира Зеленського створити державну службу з контролю вартості харчових продуктів.

Відповідне прохання з'явилося на сайті Президента України у розділі "Електронні петиції" 15 лютого 2021 року. Українці пропонують запровадити нову державну структуру з моніторингу та контролю за цінами на харчові продукти. Адже продукти дорожчають щодня, а у місцевих органів влади повноважень щодо регулювання цін немає.

Як зазначили у своєму зверненні автори петиції, пересічному покупцеві не зрозуміло, з чим пов'язані щоденні здорожчання: з циклічним коливанням вартості іноземних валют, зі спекуляціями виробників чи бажанням нажитися у продавців. Ініціатори петиції наголосили, що на противагу цінам на продукти, зарплати та пенсії кожного дня не зростають.

Продукти у супермаркеті, кадр з відео

"Який орган в Україні справді слідкує за ціноутворенням у супермаркетах, на продуктових ринках ? Напевно, ніхто. (Хіба що на папері). У серпні 2016 року було ліквідовано Державну інспекцію України з контролю за цінами. Повноваження даного держ. органу перейшли на державний орган Статистики. Даний державний орган не в змозі контролювати та корегувати ціни у мережах супермаркетів та на ринках.", - йдеться у петиції.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Автори петиції зазначили, що потрібно переглянути в порядку денному питання з ціноутворення на харчові продукти у мережах супермаркетів та на продуктових ринках.

"З 2016 ринок у вільному плаванні, досвід свідчить про те, що це неефективний варіант. Коли питання стосується перегляду податків у ФОПів - цьому завжди радо приділяють час, а коли питання доходить до підвищення якості життя за рахунок стабілізації цін на продукти - це нікому не важливо.", - йдеться у повідомленні.

Петиція на сайті президента, petition.president.gov.ua

Нагадаємо, в Україні скасували трудові книжки: як електронний документ вплине на облік стажу. Закон передбачає відмову від паперових трудових книжок

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.