Зовсім недавно на Youtube-каналі одного з фіналістів першого сезону професіоналів "МастерШеф" Едуарда Канаряна з'явився рецепт дивного десерт з ялинки.
Для бісквіта він використовував яйця, цукор, борошно і ваніль. В першу чергу він відокремив жовток від білка, після чого в білок додав насіння ванілі, який він отримав за допомогою розрізання паличок навпіл, і збив. Далі він додав жовтки і знову пробив на блендері і додав борошно, зменшуючи потужність приладу.
Потім Едуард взяв гастроємність, силіконовий килимок і Залив туди тісто для бісквіта, після чого відправив суміш в духовку, розігріту до 180 градусів. Однак головне не відкривати духовку перший час, щоб тісто не впало. Для заварного крему фіналіст "МастерШеф" поставив воду на плиту до закипання, щоб розтопити білий шоколад з вершковим маслом. Потім він змішав яйця, цукор і молоко і зазначив, що також можна додати лайм або апельсин.
Змішані молоко, яйця і цукор він відправив на водяну баню, і згодом туди ж додав шоколад з розтопленим маслом. Паралельно цьому процесу він взяв листовий желатин і замочив його в теплій воді. І після цього, в кінці, він додав до суміші ще й желатин з крохмалем. Все це потрібно заварити протягом десь п'яти хвилин. Потім відставити крем охолоджуватися і паралельно збивати вершки, щоб з'єднати їх.
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Щоб зробити ялинове масло, він скористався рослинним маслом, шпинатом, голками ялини (не сосни або іншого дерева). І все це потрібно пробити блендером, потім поставити на плиту і підігріти до 70 градусів, щоб скомбінувати шпинат з ароматикою хвої. Далі масло знову пробити блендером і процідити, використовуючи сито і марлю. Потім чисту рідину перелити у вакуумний пакет і почекати, поки масло відокремиться від води, підвісивши його.
Коли заварний крем охолов, Едуард збив вершки і змішав їх з кремом. Потім береться масло і теж змішується з кремом. І краще його подавати з сифона, залишивши для стабілізації в холодильнику протягом 30 хвилин. Без сифона не буде легкості, просто крем.
Згодом фіналіст "МастерШеф" взяв ананас, розрізав його на дві частини і одну використовував для отримання фрешу, а іншу обсмажив на цукрі з бадьяном на сковороді і під час процесу додав фреш з ананаса, щоб посилити смак. В самому кінці Едуард просочив бісквіт ананасовим фрешем, додав в тарілку обсмажений ананас, знову бісквіт і зверху все Залив кремом з сифона, посипав кедром і додав трохи отриманого раніше масла.
Нагадаємо, Рубана домашня ковбаса: як приготувати натуральний продукт своїми руками
Як повідомляв "Знай.ua", справжні Галицькі крученики: ніякі котлети і відбивні з ними не зрівняються
Знай.ua писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини