Всім іноді хочеться побалувати себе солоденьким, але не хочеться сильно морочитися над приготуванням. Представляємо вам рецепт ніжного карамельно-бананового пирога-перевертиша, який вийде у кожного.

Інгредієнти:

  • Банани-3-4 шт.;

Для карамелі:

  • Цукор – 100 гр.;
  • Вода – спочатку 40 гр., потім 30 гр. гарячий;

Для тесту:

  • Яйця – 4 шт.;
  • цукор – 150 гр.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • розпушувач - 1,5 ч. л.;
  • вершкове масло розтоплене – 120гр.

Приготування:

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Беремо сотейник з товстим дном і висипаємо туди цукор. Заливаємо водою і варимо, помішуючи, до моменту закипання. Далі зменшуємо вогонь і перестаємо помішувати. Доводимо карамель до злегка золотистого кольору, після чого додаємо гарячу воду. Безперервно заважаємо і уварюємо ще 2 хвилини.

Роз'ємну форму для випічки змащуємо вершковим маслом і заливаємо зверху карамель. На дно форми викладаємо розрізані уздовж банани.

Робимо тісто: збиваємо міксером яйця, цукор, ванілін і дрібку солі до пишної маси (близько 5-7 хвилин). Додаємо туди розтоплене вершкове масло і просіяне борошно разом з розпушувачем. Вимішуємо все віночком і виливаємо в форму поверх бананів.

Випікаємо пиріг при 180 градусах приблизно 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою. Коли пиріг буде готовий, витягуємо його, охолоджуємо, дістаємо з форми і перевертаємо.

Приємного апетиту!

Нагадавши, Рубана домашня ковбаса: як приготувати натуральний продукт своїми руками.

Як повідомляв портал Знай.иа, дуже пишні оладки без яєць стануть вашими улюбленими, адже вони готуються за лічені хвилини.

Також Знай.иа писав, що справжні Галицькі крученики виходять настільки смачні, соковиті і апетитні, що ніякі котлети і відбивні з ними не зрівняються.