Українці звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням знизити для населення тарифи на газ власного видобутку, виключивши з нього його вартість, а також звільнивши його від ПДВ та інших податків.

Відповідна петиція з'явилася на сайті Президента України 12 лютого і станом на 12:00 цього ж дня набрала 55 голосів з 25 тис. необхідних.

"Газ видобувається в Україні, а його ціну встановлюють для населення України такою ж високою як в Європі, що порушує статтю 13 Конституції України. Статтею 13 Конституції України встановлено, що: Земля, її надра, що знаходяться в межах території України, є об'єктами права власності Українського народу.", - йдеться у петиції.

Газ, кадр з відео

Автор петиції наголошує, що український народ не повинен платити за газ власного видобутку, який є його власністю. Проте в порушення статті 13 Конституції України, він його оплачує за європейською ринковою ціною, встановленою на європейських хабах, попри те, що в Україні розміри зарплат, пенсій і соціальних допомог не були встановлені на рівні європейських.

Популярні новини зараз

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Відповідно, від президента вимагають наступне:

1. Негайно значно знизити для населення України тарифи на газ власного видобутку, виключивши з нього його вартість, а також звільнивши його від ПДВ та інших податків і встановивши його ціну рівної собівартості його видобутку і постачання населенню з рентабельністю не більше 20%;

2. Забезпечити розгляд геноциду населення України європейськими ринковими тарифами за газ власного видобутку, в порушення Конституції України.

Петиція, petition.president.gov.ua

Петиція, petition.president.gov.ua

Петиція, petition.president.gov.ua

Нагадаємо, в Україні скасували трудові книжки: як електронний документ вплине на облік стажу. Закон передбачає відмову від паперових трудових книжок

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.