Відповідно до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", з 2021 року, щоб вийти на заслужений відпочинок у 60 років, потрібно буде мати від 28 років страхового стажу.

Водночас ті українці, які не встигли набрати потрібного стажу, змушені будуть працювати до 63-65 років. До 63 років працюватимуть ті, у кого є від 18 до 28 років стажу. До 65 років - українці зі стажем від 15 до 18 років.

Пенсіонери, кадр з відео

Проте, разом з тим в Україні найнижчий показник здорового життя серед усіх європейських країн - 61,7 року. Він визначає загальний "тягар" хвороб, виражений у кількості років, втрачених через погане здоров’я, інвалідність чи смертність. Відповідне дослідження опубліковано в науковому журналі The Lancet.

Водночас середня тривалість життя в Україні становить 72,01 року. За Індексом людського розвитку, який щороку складає Світовий банк, Україна перебуває нижче середнього рівня Європи та Центральної Азії.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Показати ще

Пенсіонери, кадр з відео

Нагадаємо, котли та плити стали "жерти" вдвічі більше газу, українцям не по кишені: "Немає грошей на найнеобхідніше!". Українці скаржаться на суттєве погіршення якості газу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.