Всесвітньо відомий винахідник, засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс, який кілька років тому на конференції TED попередив людство про пандемію "небезпечного вірусу", дав велике інтерв'ю YouTube-каналу Veritasium.

Білл Гейтс розповів про головні загрози людству після пандемії covid-19. Про це стало відомо завдяки інтерв'ю на YouTube-каналі Veritasium.

Так, на питання про те, якою може бути наступна катастрофа і до чого людство зараз не готове, Білл Гейтс відповів, що новою кризою може стати глобальне потепління. Він зазначив, що рівень смертності через зміни в природі щороку буде "навіть більше", ніж зараз від коронавірусу.

Гейтс також виділив проблему біотероризму, про яку "люди не люблять говорити".

"Той, хто захоче завдати шкоди, може створити вірус. Це означає, що ймовірність зіткнутися з цим вище в порівнянні з природними епідеміями, подібними до нинішньої", - сказав Гейтс.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Крім того, пославшись на книгу вченого Вацлава Сміла, Гейтс зазначив, що пандемія становить набагато більшу небезпеку для людства, ніж зіткнення Землі з астероїдом або ядерна війна. На думку засновника Microsoft, при правильній підготовці до наступних пандемій смертність може стати в 10 разів нижче нинішньої.

У відео також наводиться частина виступу Гейтса на TED Talks в 2015 році, в якому він вперше сказав, що людство не готове до глобальної пандемії.

Білл Гейтс, фото: devex

"Якщо що і здатне знищити більше 10 млн людей в найближчі десятиліття, швидше за все, це буде особливо небезпечний вірус, а не війна. Не ракети, а мікроби. Частково причиною цьому служить той факт, що ми витрачаємо величезні гроші на кошти ядерного стримування. При цьому ми виділяємо дуже мало коштів на запобігання епідемій", - заявив тоді Гейтс.

Раніше повідомляли, календар вакцинації від Covid-19 на 2021 рік: хто і коли отримає препарат безкоштовно.

Як повідомляв Знай.uа, Білл Гейтс, який передбачив коронавірус, передбачив наступну пандемію: "У десять разів гірше".

Знай.uа писав, Білл Гейтс "чіпував сам себе" і закрив рота конспірологам назавжди.