Головний санітарний лікар Віктор Ляшко разом з медекспертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою розповів про те, як Україна готується до вакцинації від коронавірусу. Про це Ляшко розповів у своєму Facebook.

"117 тисяч це перша партія вакцини. До 14 лютого Україна повинна дати в covax відповідь, Чи готові ми в майбутньому також отримувати вакцину. Найбільш пріоритетні групи для вакцинації - це доктора ковидних лікарень, далі Це екстренка, після цього сімейні лікарі і всі інші", - говорить Ляшко.

Булавінова розповіла, що з вакциною Pfizer існує дві ключові складності. Головна-дуже низька температура, що складно в логістиці для всіх країн. І друга, що той, хто отримав першу дозу, повинен отримати другу в зазначені терміни.

"Є один нюанс. Температура зберігання -80 вона потрібна тільки для національного складу. Надалі коли ми перевозимо на регіональний склад або до пункту вакцинації або мобільної бригади, температура зберігання вакцини +2 - +8. 5 днів", - уточнив Ляшко.

Також під час брифінгу в п'ятницю, 5 лютого, Віктор Ляшко розповів, що в регіонах на сьогодні вже визначено 33 координаторів проведення вакцинальної кампанії. 5-11 лютого Центр громадського здоров'я та Бюро ВООЗ в Україні проведуть низку семінарів для національних та регіональних координаторів та фахівців з імунізації, які будуть безпосередньо залучені до процесу вакцинації проти COVID-19 в Україні. Всього навчання пройдуть 60 осіб. Протягом навчання учасники детально ознайомляться зі змістом Національного плану та етапами розгортання вакцинації в Україні. А також пройдуть практичну підготовку з мікропланування кампанії на регіональному рівні. Навчання допоможе налаштувати злагоджену координацію і логістику в ході проведення "першої хвилі" вакцинації проти COVID-19.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Міністерству охорони здоров'я також вдалося в період епідемії утримати рівні охоплення обов'язковими профілактичними щепленнями на належному рівні. Зокрема, рівні охоплення щепленнями проти туберкульозу за 2020 рік залишилися на рівні 2019 року і становлять 88,8%. Рівні охоплення щепленнями проти гепатиту B-96,5%. Єдине щеплення по якій вдалося досягти рекомендованого ВООЗ рівня 95%. У минулому році цей показник становив всього 77%.

Раніше ми повідомляли, календар вакцинації від Covid - 19 на 2021 рік, хто і коли отримає препарат безкоштовно.

Як повідомляв "Знай.uа", шахраї пропонують українцям підроблені ПЛР-тести, Ляшко зробив заяву.

Також "Знай.uа" писав, що вакцина Pfizer-BioNTech приїде вже зовсім скоро, Ляшко розповів про відповідь від COVAX.