Порадуйте рідних і близьких оригінальною, дешевою і дуже простою у приготуванні стравою — маринованим буряком.
Рецептом ділиться на своїй сторінці у соціальній мережі "Інстаграм" блогерка Етері Снхчян, яка пише про себе як про "тричі маму з вірменським акцентом".
Буряк — овоч дуже корисний і недорогий, тому його бажано вживати і дітям, і дорослим. Але просто варений коренеплід далеко не всім до смаку — він може бути засолодким, "нудним" чи занадто виражено-буряковим. Рішенням може стати маринування буряку, яке зробить з нього цікаву пікантну закуску. Багатьом ця страва може бути знайомою ще з дитинства, але якщо ні — то спробувати її ніколи не пізно.
Інгредієнти для маринаду:
- 1 літр кип'яченої охолодженої води
- 1 ст ложки солі
- 1 -2 лаврових листочки
- 2-3 зубчики часнику
- перець чорний горошок — 10 шт.
- коріандр -10 горошин
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Приготування
Відварюємо буряк до готовності, знімаємо шкірку, нарізаємо довільними шматочками й вкладаємо в банку або іншу ємність і заливаємо маринадом. Залишаємо на 3-4 дні при кімнатній температурі, а потім, як почнеться бродіння (почнуть на поверхні з'являється бульбашки), прибираємо в холодильник.
Нагадаємо, Як швидко зварити червоний буряк і довго не відмивати каструлю.
Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік.
Також Знай.ua писав, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом.