В українському МОЗ розповіли громадянам про результати роботи, а також про плани на найближче майбутнє. З головного - створення мережевого порталу для інформації щодо вакцинації, старт вакцинації та формування списків громадян для проходження вакцинації.

Про це стало відомо завдяки публікації Міністерства охорони здоров'я України в мережі Facebook.

вакцина від covid-19, фото Reuters/Jon Nazca

Результати брифінгу заступника міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Ярослава Кучера за 3 лютого:

- МОЗ спільно з партнерами працює над створенням окремого інформаційного порталу з питань вакцинації від COVID-19. Цей портал міститиме інформацію про проведення вакцинації від COVID-19.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Першу версію порталу буде запущено 8 лютого 2021, повноцінна версія з усім необхідним функціоналом і мобільною версією - кінець лютого.

- Проведення вакцинації від COVID-19 в Україні також відбуватиметься за допомогою відповідних інформаційно-телекомунікаційних систем та електронних інструментів.

- За допомогою електронної системи охорони здоров'я буде покрито потреби по вакцинації по збору даних та їх аналізу. А можливості інформаційної системи MedData покриють потреби в частині аналітичного обліку та логістики щодо руху вакцин.

- На сьогодні механізм формування списків і записів на вакцинацію від COVID-19 передбачає два підходи: формування списків через роботодавців, тобто з прив'язкою до місця роботи; відкриті записи на вакцинацію від COVID-19 для цільових груп, які не прив'язані до місця роботи (наприклад, літні люди).

Публікація МОЗ, скріншот: Facebook

Також є інформація, що вакцинація українців від коронавірусу почнеться в лютому після надходження до країни перших 117 тисяч доз вакцини Pfizer за програмою COVAX. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Медик також додав, що пізніше Україна може ще додатково звертатися до COVAX і отримувати Pfizer. Але це вже буде наступна поставка - в середині квітня. За словами Ляшка, 117 тисяч доз вакцини підуть на вакцинацію медичних працівників, а також інших працівників закладів охорони здоров'я, лікарень, де лікують хворих на covid-19.

Раніше повідомляли, "Випадки Covid-19 зменшилися в тричі", - Степанов.

Як повідомляв Знай.uа, Харківським лікарям і педагогам заплатять за ковід: у Терехова пояснили нюанси.

Знай.uа писав, Covid-19 залишив українців у спокої на вихідних: статистика МОЗ на 31 cічня.