Володимир Зеленський провів нараду з приводу механізмів запобігання надзвичайним ситуаціям. Як відомо, президент приїхав до Харкова через пожежу в нелегальному будинку для літніх людей.

Глава держави заявив, що чекає на пропозиції щодо вирішення ситуації. На думку Зеленського, винні в трагедії повинні понести покарання.

"Коли 15 людей гине, крім системних проблем, завжди є відповідальні", - зазначив президент і ще раз висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

Володимир Зеленський у Харкові, фото president.gov.ua

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов повідомив, що чотирьом затриманим готується повідомлення про підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Більше того, у Харкові та Харківській області виявлено ще 32 заклади, які працювали нелегально. У них знаходиться 72 наркозалежних і 218 літніх людей, які потребують догляду.

"Треба, щоб ми знайшли всі об'єкти по всій країні, проконтролювали, і щоб ми жоден з об'єктів не закрили, поки не знайдемо вихід. Треба обов'язково створити реєстр та сайт з усіма такими закладами, аби кожна людина могла бачити всю потрібну інформацію про заклади догляду за літніми людьми, заклади реабілітації", - підсумував Зеленський.

Володимир Зеленський у Харкові, фото president.gov.ua

Нагадаємо, названо власника згорілого будинку для літніх людей у Харкові: тримає місто в кулаці.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський оголосив день жалоби по всій Україні: в пам'ять про загиблих в Харкові людей похилого віку.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський прибув на попелище в Харкові: шикарний позашляховик, скорбота і армія охоронців.