Біля берегів Турецької Республіки затонув російський суховантаж. Повідомлялося, що всі 15 членів екіпажу знаходилися в трьох рятувальних шлюпках.

Про це стало відомо завдяки повідомленню агентства Anadolu, яке посилається на заяву губернатора провінції Бартин Сінана Гюнера.

За його словами, турецька сторона почала операцію з порятунку екіпажу затонулого судна.

"Через погані погодні умови пошуково-рятувальну операцію ускладнено, рятувальники насилу направляються до зону лиха", - сказав він.

Гюнер повідомив, що влада провінції запросила допомогу у цивільних судів. У заяві командно-оперативного центру групи берегової охорони Західного Причорномор'я, яке наводить Anadolu, йдеться, що затонуло вантажне судно Arvin, яке ходить під російським прапором.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Рятувальна операція, фото: unn

З даних моніторингового ресурсу Vesselfinder випливає, що судно Arvin було побудовано в 1975 році і ходить під прапором Палау. 30 грудня минулого року суховантаж знаходився в порту грузинського міста Поті, а 15 січня — в порту турецького міста Бартин.

За даними українського суднового реєстру, Arvin ходить під прапором Палау, до 2014 року суховантаж перебував у російському міжнародному реєстрі суден. В даний час управляється одеською фірмою "Тесоро Марін".

За попередньою інформацією, з 12 членів екіпажу на даний момент врятували 5, 4 людини померли. Рятувальна операція триває.

Список членів екіпажу, які перебували на борту:

Громадяни України: Рустам Казімов, Віталій Качур, Геннадій Кравченко, Анатолій Савостін, Сергій Сибілєв, Олександр Перкатий, Віталій Мережко, Владислав Затерка, Владислав Остапенко, Андрій Мельниченко.

Громадяни Росії: Віталій Галенко, Микола Климов.

Раніше повідомляли, моторошна авіакатастрофа в Борисполі перелякала українців: "Невдало приземлився...".

Як повідомляв Знай.uа, потужний землетрус вразив посеред дня, рахунок загиблих йде на десятки.

Знай.uа писав, харків'янин зламав ногу і мало не замерз на смерть у снігах: відігрівали, як бурульку.