Українські рятувальники та синоптики попереджають українців про високу небезпеку. Відомо, що на території України люті морози триматимуться ще три доби.

Місцями в північних областях буде до 21 градусів морозу, а вдень - до 10-16 градусів морозу. Через це збільшується ризик переохолодження, а також зростає небезпека на автомобільних дорогах після обмерзання.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також даним Укргідрометцентру.

Пункт обігріву ДСНС, фото: rbc.ua

За даними синоптиків, холодна погода збережеться також 17-18 січня. Вже 22 січня по всій країні температура буде вище нуля, в Одеській області і зовсім +8. У зв'язку з різким похолоданням на території всієї країни розгорнуто 4 227 пунктів обігріву. З них місцевим самоврядуванням - 4 200 стаціонарних пунктів, а ДСНС - 27 мобільних пунктів обігріву на базі наметів і транспортних засобів.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Пункт обігріву ДСНС, фото: rbc.ua

Варто також нагадати нашим читачам, що в неділю, 17 січня, в Україні стоятимуть сильні морози. В окремих регіонах температура може досягати 30 градусів нижче нуля. Прогнозом погоди поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook синоптики Наталка Діденко.

Вночі на більшій території країни температура повітря становитиме - 17-23 градуси, на Харківщині, Сумщині, Луганщині, Полтавщині - 22-28 градусів, а подекуди, можливо, до - 28-30 градусів. Вдень 17-го січня в більшості областей України очікується - 10-17 градусів.

Раніше повідомляли, у Києві переляканий малюк провалився під лід і мало не замерз на смерть - рахунок йшов на секунди.

Як повідомляв Знай.uа, у Карпатах всім світом шукали заблукалого туриста: доба на морозі по коліна в снігу.

Знай.uа писав, Марцінків обурив франківчан цинічним жартом про потопельника: "Сам вспливе".