Норвегія висловлює стурбованість з приводу безпеки вакцини Pfizer Inc. для людей похилого віку з серйозними супутніми захворюваннями після того, як кількість померлих після вакцинації збільшилася до 29 осіб.

Видання Bloomberg повідомляє, що все ж невідомо, коли сталися смерті. Норвегія надала одну дозу для 42 тисяч чоловік і згодом зосередилася на особливих категоріях, включаючи літніх людей.

Вакцина Pfizer і BioNTech SE була єдиною, доступною в державі, до п'ятниці. "Всі смерті, таким чином, пов'язані з цією вакциною. Було оцінено 13 смертей, і нам відомо ще про 16 смертельних випадків, які в даний час оцінюються", — повідомляє Норвезьке агенство з лікарських засобів в письмовому вигляді.

Вакцинація, скріншот: Youtube

Також уточнюється, що смертельні випадки пов'язані з літніми людьми з серйозними розладами. Вакциновані люди відчували побічні ефекти вакцини: блювота, нудота, лихоманка. Влада Сполучених Штатів Америки повідомляла про 21 випадок важких алергічних реакцій у період з 14 по 23 грудня після введення близько 1,9 мільйона початкових доз вакцини Pfizer.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

У Європі перший звіт про безпеку цієї вакцини опублікують тільки в кінці січня.

Міністр охорони Здоров'я Австралії Грег Хант вимагає термінової інформації про вакцину Pfizer від виробника, органів охорони здоров'я та уряду Норвегії. Передбачається, що вакцини проти коронавірусу можуть бути занадто небезпечними для літніх і невиліковно хворих людей.

Нагадаємо, китайське морозиво дало позитивний тест на коронавірус: знайдено український слід

Як повідомляв "Знай.ua", українці зможуть отримати Covid-паспорти - Степанов анонсував важливе нововведення

Знай.ua писав, новий варіант Covid-19 знову кидає виклик медикам: що вже відомо про "свіжу" мутацію