Письменниця Лариса Ніцой може святкувати: державна мова відтепер обов'язкова у сфері обслуговування. З цього приводу і щоб подякувати за її непримиренну позицію щодо захисту української мови, з нею зв'язалася старенька вчителька, через розмову з якою Ніцой не змогла стримати сліз.

Про цей випадок, а також викликані ним свої розмисли, Ніцой написала у пості на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Лариса Ніцой, кадр з відео

"У трубці жіночий літній голос. Затишний і радісний водночас. На якусь мить майнула думка, ніби це бабуся жива. І ніби це я з нею, яка все життя вчителювала, обговорюю по телефону свої вчительські справи. Бабусин голос тоді був схожий на цей, такий самий, затишний і спокійний. Лише цей голос ще й дуже урочистий.

- Доброго дня, пані Ларисо! Ви мене не знаєте. Я вчителька, на пенсії. Я дуже давно хотіла Вам зателефонувати й подякувати за вашу позицію, яку ви відстоюєте на телебаченні, бо це позиція багатьох українців. А сьогодні така неймовірна нагода вам подзвонити! Сьогодні свято для кожного українця! Свято для малих і великих! Свято для всіх українських родин! Сьогодні в Україні утверджується українська мова. Ще раз утверджується (зітхнула).

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

- Як Вас звати, дорога пані?

- Ярослава Василівна. Ви знаєте, я вже не молода. Доглядаю свого чоловіка, якому 91 рік, але ми всі ці роки жили мрією, що в Україні колись таки утвердять українську мову! І сьогодні такий день! Сьогодні здійснюється ця мрія!

Я стояла біля вікна, дивилася вдаль на засніжений Київ, слухала цей радісний голос – і мимоволі змахнула сльозу.

Який же ж гнаний і гноблений мій народ у своїй же країні. Для мого народу сьогодні епохальна подія – нарешті українці можуть сподіватися, що в маршрутці, в магазині, на пошті тощо… вони зможуть почути у відповідь на своє звернення не чужу мову, а свою рідну, українську", — написала дитяча письменниця.

Також у пості Ніцой дала обіцянку докласти зусиль, щоб наступним поколінням українців вже не довелося знову і знову утверджувати українську мову.

Нагадаємо, Ніцой розгнівалася через українських акторів: сьогодні грають героїв УПА, завтра — росіян у кокошниках

Як повідомляв портал Знай.ua, Ніцой накинулася на владу через локдаун в Україні

Також Знай.ua писав, українська письменниця Лариса Ніцой обурилася через "русифікацію" Львова.