Питання ціни на газ, а відповідно, і підвищення вартості комунальних послуг, наразі є одним з найкритичніших для тисяч українців. Головну відповідь на це питання прем'єр-міністр України Денис Шмигаль надав на засіданні Уряду, що відбулося сьогодні, 13 січня.

"З 1 серпня 2020 року в Україні запрацював ринок газу для тих громадян, хто не має централізованого опалення. Відповідно, політики вже не регулювали ціну на газ – її регулює ринок. Тобто попит і пропозиція. Такий підхід працює в усьому світі, абсолютно в усіх розвинених країнах газ стає таким самим товаром, як хліб чи послуг інтернету. Сьогодні головна задача – зробити так, аби ринок в подальшому розвивався і не був викривлений на користь окремих учасників", - підкреслює прем'єр-міністр України.

Шмигаль, фото з сайту Кабміну

На сьогоднішній нараді за участі президента України було прийнято низку конкретних рішень, пов'язаних із досі діючим в країні карантином та пандемією.

"У зв'язку із різким і непомірним для українців під час карантину зростанням біржових цін на газ в останні тижні і в ці зимові місяці, пропонується запровадити в Україні для всіх побутових споживачів державне регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень або до завершення цього опалювального сезону. Запропонована ціна, яка встановиться на цей момент, - 6 грн 99 коп на метр кубічний для всіх побутових споживачів", - зазначає прем'єр-міністр.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Як підкреслив Денис Шмигаль, на сьогоднішній день це є найнижчий показник на українській біржі.

Денис Шмигаль / фото: Кабмін

На засіданні одразу було надане розпорядження щодо створення і підписання відповідного Проекту постанови Кабінету міністрів з метою захистити побутових споживачів.

До того ж, окремі тематичні законопроекти розробляються і Верховною Радою.