Вже з понеділка 11 січня в Україні погоду почнуть визначати арктичні повітряні маси, що значно знизить температуру повітря. Але пік морозів очікується цього ж тижня трошечки пізніше.

"До нас суне страшне похолодання! Це не я так народ лякаю, а одним таким реченням можна окреслити триденну концентрацію чуток, запитів, прохань про коментар і прогнози на медіасайтах. Звичайно, у нас є гаджети, які вже нам розказали, що буде і -5, і -10 і -15! І навіть значно більше холодних градусів!" — емоційно анонсує прогноз відома синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Морози й справді прийдуть в Україну вже з понеділка, але 11 січня вони будуть ще помірними. На більшості території України вдень стовпчики термометрів будуть показувати "плюс" або коливатися біля нуля, то вночі вже буде "мінус".

Прогноз погоди на 11 січня, зображення Гідрометцентр

У понеділок-вівторок погоду України все ще визначатиме антициклонічне поле, а отже буде без опадів.

Популярні новини зараз

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Показати ще

Попри відносно м'який понеділок, варто пам'ятати, що морози у період з 14 по 19 січня можуть сягати від 15 до 20 градусів морозу вночі. Саме тому готуватися до них слід вже зараз.

"Тому саме на ці дати варто подбати про особливий контроль над опаленням, підготувати утеплення усіма можливими розумними й, головне, безпечними способами, особливо ретельно перевірити стан автомобіля, щоб, не дай, Боже, не заглухнути посеред морозу в степу чи лісі, купити заздалегідь зимовий омивач для скла", — попереджає Діденко.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на січень 2021 року

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму.

Також Знай.ua писав, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.