8 січня 2021 року в Україні з метою запобіганню поширення коронавірусної інфекції COVID-19 було запроваджено локдаун. З цього приводу міністр охорони здоров'я Максим Степанов відповів на найпоширеніші питання, пов'язані з цим жорстким варіантом карантину.

Відповідна публікація була розміщена на сторінці оцільника МОЗ в соціальній мережі "Фейсбук".

"Прогнози провідних епідеміологів свідчать про поступове зростання кількості хворих на COVID-19 впродовж січня-лютого. Паралельно спостерігатиметься сезонне підвищення рівня захворюваності на грип. Тож посилений карантин — це, зокрема, спосіб запобігти перенавантаженню медичної системи", — пояснив причини затвердження не надто популярного рішення міністр.

Степанов небезпідставно говорить про навантаження на вітчизняну медицину.

"Зараз ⅓ усіх госпіталізованих із діагнозом COVID-19 — це пацієнти у важкому стані. Це пов’язано з тим, що люди під час святкових відпусток почали рідше звертатися до лікарів у разі виникнення перших симптомів хвороби", — каже міністр.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Степанову довелося прокоментувати і тривалість карантину, яка викликала критику скептиків через надто короткий термін обмежень.

"Період з 8 до 24 січня збігається із завершенням інкубаційного терміну захворювання на COVID-19 у людей, які інфікувалися протягом новорічних свят. Зокрема під час масових заходів", — сказав голова МОЗ.

Щодо того ж, якім закладам дозволять працювати в локдаун, а яким — ні, йде мова в інфографіці від Міністерства охорони здоров'я.

Інфографіка МОЗ

Інфографіка МОЗ

Нагадаємо, МОЗ попередило про фейки щодо заборонених товарів: будьте уважні.

Як повідомляв Знай.uа, під час локдауну українців залишать без одягу, засобів гігієни та інформації, в МОЗ звернулися в Кабмін.

Також Знай.uа писав, що шкільна освіта радикально зміниться в 2021, обов'язковий предмет на ЗНО, переатестація вчителів та інклюзивність.