Дієтолог проєкту "Зважені та щасливі" Світлана Фус пояснила, чи насправді вся магазинна курятина містить антибіотики і є шкідливою для організму людини.
Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Інстаграм. Вона нагадала, що раціон людини на 1\3 повинен складатися з продуктів тваринного походження. Зокрема, це м'ясо, риба, птиця, яйця, молочні продукти.
"І дуже важливо для кожного прийому їжі вибирати такі продукти, які будуть наповнювати енергією і поживними речовинами. Одним з таких продуктів є куряче м'ясо. І ось тут постає питання, яку курку вибрати домашню або з магазину. Я особисто переконалася в тому, що курку без антибіотиків у нас в країні вирощують і на підприємствах... Для цього на підприємстві дотримуються строгі санітарні норми і застосовують сучасні технології на всіх етапах - від вирощування птиці до фасування готової продукції️.", - пояснила вона.
За її словами на окремих птахофабриках йде орієнтація на підвищення імунітету птиці, щоб потреби у використанні антибіотиків не було. Наприклад, в пташниках застосовують технологію підлогового утримання птиці. У них автоматично регулюється температура, кондиціонування повітря і вміст в ньому кисню.
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
"Воду використовують питну, таку, яку може пити і людина. Корми збагачують вітамінно-мінеральними преміксами, які використовують і при виробництві вітамінів для людей. А на етапі переробки для охолодження м'яса беруть воду, вміст хлору в якій не перевищує його вміст у питній воді. Єдиною проблемою може бути недотримання умов зберігання вже в точці реалізації. А це не тільки псує ім'я виробникам, але і небезпечно для здоров'я споживача. В такому випадку можливим рішенням можуть бути фірмові магазини, де виробник контролює умови зберігання.", - порадила вона.
Світлана Фус наголосила, що птиця, вирощена без застосування антибіотиків, в Україні все-таки є. Щоб натрапити на якісний продукт, за її словами, обов'язковим завданням є читати етикетки, на яких ця інформація зараз вказується. Важливо, щоб вона була підтверджена лабораторними дослідженнями та відповідними дозволами з боку контролюючих органів. Адже в першу чергу наше здоров'я залежить від нас.
Нагадаємо, Костянтин Грубич показав ідеальний рецепт куті на Святвечір: секретний компонент надасть страві божественного аромату. Особливу увагу він радить звертати на якість пшениці для приготування основної страви Святвечора.
Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!
Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.