У МОЗ назвали фейком інформацію про заборону продажу деяких непродовольчих товарів під час карантину. Про це під час брифінгу у вівторок, 5 січня, заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Чим дозволено торгувати в термін з 8 по 25 січня — це торгівля продуктами харчування, на торгових площах, де не менше 60% площі призначена для торгівлі харчовими продуктами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин", - пояснив він.

Відзначається, що торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися тільки з умовою адресної доставки замовлень. Крім того, 5 січня на засіданні Кабмін затвердив деякі уточнення.

За словами міністра, коли уряд складав перелік товарів, які не можна буде купити, то виходив з того, що карантинні обмеження триматимуть в Україні лише 16 днів.

Нагадаємо, інфекціоніст Голубковська дала прогноз, як локдаун вплине на поширення covid-19 в Україні.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, січневим карантином Україна не обмежиться, інфекціоніст розповів про ймовірні нові локдауни.

Також Знай.uа писав, що під час локдауну українців залишать без одягу, засобів гігієни та інформації, в МОЗ звернулися в Кабмін.