Затяжне обговорення правок до законопроекту № 4065 про зміни у Податковому кодексі, що тривало до обідньої перерви у пленарному засіданні Верховної Ради, прикрасила неочікувана і святкова подія. До Парламенту із новорічним сюрпризом завітали скаути, аби подарувати частинку святого вогню. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Вифлеємський вогонь миру - фото Монастир Пресвятої Трійці оо. Василіян у Кам'янці-Подільському

Після Парламенту – на Схід країни

Гостями виявилися представники молодіжної організації "Пласт", які прибули до Парламенту на урочисту церемонію передачі Вифлеємського вогню миру.

Відбулося це в рамках щорічної традиції – вже понад 20 років поспіль українські скаути перед Різдвом привозять "святий вогонь" в Україну.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Вифлеємський вогонь миру - фото Трибуна

"Це – міжнародна скаутська акція. Розпочалася вона ще з 1986 року – австрійські скаути щороку беруть вогонь у Вифлеємі, транспортують літаком до Австрії і після урочистостей у Віденському Кафедральному Соборі передають скаутам з інших країн. А на теренах України пластуни вже передають вогонь в держустанови, церкви, лікарні, сиротинцям", - повідомив представник молодіжної організації "Пласт".

Карантинний режим роботи Парламенту завадив проведенню урочистої церемонії безпосередньо в сесійному залі, тому передача вогню відбулася в кулуарах будівлі.

Вифлеємський вогонь миру - скріншот з відео

Після цього скаути відправляться на Схід України, аби поділитися частинкою святого вогню з українськими військовими.

Виїзд запланований на цю неділю, 20 грудня – разом із Вифлеємським вогнем миру "пластуни" повезуть і пакунки з подарунками, які представники організації збирали по всій Україні напередодні новорічних свят.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.