На лінії зіткнення фактично пропускають людей через один пункт пропуску — "Станиця Луганська".

Як повідомили в штабі ООС у вівторок, 15 грудня, хоча на лінії розмежування працюють всі пункти пропуску, але людей пускають лише на Луганщині — на КПВВ "Станиця Луганська" і то лише в певні години. Так, потрапити на окуповану територію або навпаки на підконтрольну, українці можуть з 08:00 до 16:00.

При цьому, бойовики пропускають людей через свій дзеркальний пост біля "Станиці Луганської" лише раз на місяць.

"Російсько-окупаційні війська заблокували функціонування більшості гуманітарних дорожніх коридорів", - повідомили в штабі.

Так, на Луганщині пункти пропуску "Золоте" та "Щастя" працюють лише з боку підконтрольної території. Окупанти заявляють, що в них немає домовленостей щодо пропуску людей, тому вони блокують суміжні блок-пости.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

На Донеччині ситуація схожа. Українські прикордонники відкривають Пункти пропуску "Майорське", "Мар’їнка", "Новотроїцьке" та "Гнутове" щодня, але окупанти блокують пропуск людей зі свого боку.

Рух дорожнім коридором до пункту пропуску "Новотроїцьке" окупанти розблоковують лише два дні на тиждень - щопонеділка та щоп’ятниці з 08:00 до 15:30 за київським часом.

Також в ООС зазначили, що в умовах пандемії українські прикордонники перевіряють на всіх КПВВ у людей температуру, а також вимагають бути в захисних масках.

Всіх, хто перетинає лінію зіткнення на підконтрольну територію, відправляють на двотижневу самоізоляцію. Це можна зробити за допомогою мобільного додатку "Вдома". Для цього потрібен сучасний смартфон.

В кого ж смартфона немає, відправлять на 2-тижневу обсервацію в медзаклад. Там всіх годують і надають ліжкомісце.

Нагадаємо, окупанти блокують одразу 5 КПВВ на Донбасі

Як повідомляв портал Знай.ua, російські окупанти "підкидають" воїнам на Донбасі гранатометні постріли

Також Знай.ua писав, окупанти поранили українських воїнів на Донбасі