В Україні поширена думка, що "як зустрінеш Новий рік – так його і проведеш". До новорічного столу намагаються приготувати найвишуканіші страви, закупляючи дорогі продукти. Проте накрити святковий стіл можна й без особливих витрат.

Читайте Знай в Google News!

Як накрити новорічний стіл без особливих витрат

1. Складіть раціональне меню

Приготуйте прості, доступні за інгредієнтами та водночас смачні страви. Не всі з них будуть такі обтяжливі для гаманця. Оселедець під шубою, олів'є, мімоза, сирний з часником - ці традиційні салати чудова ідея. Хорошим варіантом є й заливні страви - відварна риба та курятина, свинячий язик, яловичина, шинка.

Оселедець під шубою, кадр з відео

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Приготуйте популярні і недорогі бутерброди - наприклад, зі шпротами, яйцем, маринованим або свіжим огірком. Фаршировані яйця - з рибним паштетом, сирною або грибною масою – теж смачна і маловитратна закуска на новорічний стіл. А з курятини приготуйте відбивні, які можна запекти або закрутити в рулетики з начинкою.

Курятина чудово підійде й для салатів, з неї також можна спекти пиріг. Інші варіанти - з капустою, або рибою, що теж виходить недорого. Безпрограшний гарнір - картопля, яку можна запекти з травами, сиром і помідорами.

Запечена картопля, фото: кадр з відео

2. Правильно розрахуйте кількість їжі

Не потрібно готувати величезну кількість їжі згідно з традицією, яка вкоренилася роками. Новорічний стіл не повинен "ломитися" від частувань. В ідеалі на новорічному столі повинні бути два-три салати, дві-три закуски м'ясні, дві-три закуски рибні, гаряче блюдо з гарніром і десерт.

Розрахувати кількість страв можна таким чином: на одну людину – близько 150 г закусок, 150 г салатів, 150 г основної страви, 100 г гарніру, 150 г десерту, пише "Делишис". А щоб не купувати зайвого, складіть список продуктів і строго його дотримуйтеся, уникаючи рекламних акцій.

Олів'є

3. Частину продуктів закупіть заздалегідь

Не відкладайте закупівлю продуктів на останні дні перед Новим роком. В передсвяткові дні більшість продуктів дорожчає. Крім того, у магазинах в цей час величезні черги, що позитивно не вплине на ваш час і нерви.

Заздалегідь можна купити горошок, кукурудзу, оливки, консервовані печериці, рибні консерви. Спиртне сміливо купуйте за 10-15 днів до Нового року. Якщо будете пекти новорічний торт або пиріг, завчасно купіть цукор, борошно, масло, згущене молоко.

Оливки, фото: кадр з відео

4. Використовуйте домашні заготовки

Мариновані огірки, помідори, лечо, баклажани, квашена капуста, мариновані грибочки на будь-якому новорічному столі не залишаться непоміченими.

5. Приготуйте делікатеси в домашніх умовах

Багато святкових страв можна приготувати й вдома. Наприклад, малосольну сьомгу або форель, запечену буженину, рулет з курки або яловичини. А також можна приготувати новорічний торт і спекти печиво. Вийде і дешевше і смачніше.

6. Зустрічайте Новий Рік вскладчину

Для святкування Нового року великою компанією домовтеся заздалегідь, хто яку страву готуватиме.

7. Оригінально оформте новорічні страви, адже навіть з найпростішої із них можна зробити святкову.

8. Прикрасіть новорічний стіл, використовуючи свічки, красиві паперові серветки, ялинкову мішуру, ялинові або соснові гілочки.

Як прикрасити ялинку на Новий Рік 2021: фото Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.