У вівторок, 8 грудня, стало відомо про смерть знаменитого военного пілота-випробувача Чарльза (Чака) Йегеря. Він помер у Сполучених Штатах у віці 97 років. Чак став першою людиною в світі, який зміг подолати звуковий бар'єр.

Читайте Знай в Google News!

Про смерть пілота повідомила його дружина Вікторія в соціальній мережі Twitter.

"Він прожив дивовижне життя. Він – найбільший пілот, а його спадщину сили, пригод і патріотизму пам'ятатимуть завжди", - запевнила Вікторія Йегер.

Його справжнє ім'я Чарльз Елвуд Йегер, але він був більш відомий саме як Чак. Майбутній пілот народився ще в 1923 році в Західній Вірджинії, США.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Він мріяв стати космонавтом, але не зміг потрапити в космічну програму США через відсутність вищої освіти. Чак говорив, що космонавти – просто пасажири, які тиснуть важелі по команді.

Йегер приєднався до повітряних сил армії США в 1941 році і брав участь у Другій світовій війні. На його рахунку 12 збитих німецьких винищувачів, у тому числі 5 – в одиночних боях.

Весь світ дізнався про нього після участі в проекті, який спочатку був засекречений. У його рамках Чак Йегер 14 жовтня 1947 року став першою людиною в світі, яка змогла подолати швидкість звуку – на літаку Bell X-1.

скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, помер Дарт Вейдер з "Зоряних війн": Девід Проуз назавжди залишиться в серцях фанатів.

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий російський кінорежисер Олександр Гордон пішов з життя у віці 88 років.

Також портал Знай.uа писав, що померла актриса Ніна Іванова, яка зіграла головну роль у фільмі "Весна на Зарічній вулиці".