Екс виконуюча обов'язки глави Міністерства охорони здоров'я України і лікар Уляна Супрун опублікувала на своїй офіційній сторінці пост, присвячений декомунізації. Вона розповіла, що 8 грудня 2013 року в Києві повалили перший пам'ятник Леніну.

"За ним, ніби фішки від доміно, попадали тисячі інших пам'ятників "вождю". Ну, як "попадали", - їм наполегливо допомогли впасти. Завдяки потужній енергії, яку дала Революція Гідності, українці нарешті розпочали масовий процес ліквідації совєцьких комуністичних ідолів зі своїх вулиць, дворів та будівель",

Уляна Супрун, фото: instagram.com/ulanasuprun

Екс-чиновниця поскаржилася на те, що в Україні досі немає злагодженої підтримки необхідності декомунізації. Через те, що в Україні десятиліттями зберігали монументи диктаторів і назви вулиць з їх іменами, лише 32% українців на сьогоднішній день підтримують декомунізації. - інші досі відчувають ностальгічний зв'язок з СРСР або ж просто прагнуть зберегти якусь повагу до цього режиму і його діячам.

Вона підкреслила необхідність того, що українцям необхідно донести історичну правду про те, як радянський режим тероризував український народ.

Популярні новини зараз

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

“Геноцид Голодомором, воєнні злочини, нескінченні репресії, депортації, тортури й знущання в ГУЛАГу — весь комуністичний режим був суцільним злочином проти людства. Неможливо порахувати, скільки людей попрощалися з життям в годину совєцької окупації України. 70 років червоний терор перетворював вільних людей на рабів. Переслідував, катував і вбивав усіх, хто намагався хоч якось виявляти непокору чи намагатися зберегти й врятувати українську самобутність та шанс колись розпрощатися з тоталітарним режимом", — пише Уляна Супрун.

Вона додала, що слід продовжувати розпочате сім років тому: "боремося за гідність, виганяємо нечисть і мочимо мракобісся!",- закликала лікар. До свого посту вона прикріпила картинку з недвозначним написом:" Гудбай, Ленін-членин", тим самим давши зрозуміти,чого насправді заслуговує радянський режим.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, мігранти мимоволі: куди мріють виїхати жителі різних країн Інфографіка. ТОП 10 країн світу, куди хочуть переїхати найбільше людей

Як повідомляв портал " Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: кращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох героїв України