2020 рік добігає кінця, чому ми з вами нескінченно раді. Але перед нами постає звичайне, але все ж болюче питання: що такого незвичайного і цікавого приготувати для себе і гостей щоб подати на святковий стіл.

Ця проблема може виникнути майже у всіх, незалежно від доходів, статі та місця проживання і досить легко вирішується, якщо ми будемо дотримуватися ряду простих, але дієвих рекомендацій.

У цій статті ми розглянемо основні правила і особливості формування святкового меню, дізнаємося про способи готування смачних і оригінальних страв і вивчимо секрети, якими поділилися з нами кращі кухарі світу.

Смачне меню: готуємося готуватися чудові страви заздалегідь

Що приготувати на Новий рік: джерело: YouTube

Головне в створенні незабутнього святкового меню - ретельне планування і творчість. Зустріч Нового року - магічний час, який має подарувати нам лише найвеселіші і теплі спогади, які змусять нас з нетерпінням чекати наступної новорічної ночі.

Популярні новини зараз

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Показати ще

Смачна вечеря по силу кожному або кожній. Головне - бути сміливим і ретельно планувати свої дії. Друге, що повинні пам'ятати господар або господиня, це те, що зустріти новий рік потрібно в приємній компанії. На свято навіть звичайну курку або рибу можна приготувати так, що ваші гості оцінять її вище, ніж делікатеси.

Рік Бика - 2021: які страви потрібно приготувати в новорічну ніч?

Що приготувати на Новий рік: джерело: YouTube

Цікаве рішення - це приготування відповідно до рекомендацій східного гороскопу. У 2021 року ми зустрічатимемо рік Білого Бика - мудрої, шляхетної, але запальної тварини.

Їсти м'ясо на свято можна і потрібно, але езотерики рекомендують відмовитися від телятини і яловичини. Такі ж рекомендації експерти давали раніше, коли ми зустрічали рік свині або коня. Китайська кухня багата на різні страви, які при належній адаптації рецептів до наших реалій стануть незабутнім доповненням до ваших коронних або сімейних страв. Рецепти, незалежно від того, м'ясо якої тварини, ви хочете подати на свій стіл, можна удосталь знайти в мережі або попросити цікавий рецепт у своїх друзів, колег або знайомих.

Зустрічаємо Новий рік удвох або компанією: як краще планувати меню?

Що приготувати на Новий рік: джерело: YouTube

Якщо ви зустрічаєте свято лише з чоловіком або дітьми, то ваш список продуктів буде не таким великим, як в тих випадках, коли, ви самі організовуєте великі вечірки для всіх родичів і друзів.

Готуємо для дітей і дорослих: секрети ідеальних страв на Новий рік

Що приготувати на Новий рік: джерело: YouTube

Старий рік повинен забрати з собою багато наших проблем, а новий - принести свіжі радості. А як швидко і просто зарядитися новими емоціями? - Звичайно ж, спробувати нові страви.

Ви будете не розчаровані своїми кулінарними експериментами, якщо випробуєте рецепт смачної страви, яке ви плануєте робити на Новий рік заздалегідь і спробуєте його самі або почастуєте своїх гостей.

Якщо ви хочете зробити на новий рік складне блюдо, то вам обов'язково потрібно потренуватися для урочистої ночі, щоб ваша вечеря на двох точно вдалася.

Ця мудрість важлива для тих, хто готує гаряче, боїться готувати страви з м'яса своїми руками, не хоче отруїти людей і себе і повинен бути впевнений, що їсти його страви точно варто кожному.

Легке блюдо на стіл: що можна зробити швидше і що потрібно обов'язково треба подати?

Що приготувати на Новий рік: джерело: YouTube

На вашому столі обов'язково повинні бути закуски, які стануть прекрасним доповненням до основних страв. В якості затравки для гостей можна підготувати такі частування:

  • нарізка овочів (перець болгарський жовтий, помідор жовтий, брокколі, селера, огірок, оливки, зелень);
  • нарізка сирів (камамбер, брі з медом або смородиновим джемом);
  • нарізка м'ясних виробів (шинка, буженина, ковбаса, рулет);

Салати:

  • Грецький
  • Цезар
  • Олів'є

Салат «Новорічний»

Інгредієнти:

  • 300 г філе індички (або курячого)
  • 5 яєць
  • 150 г чорносливу
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г сиру
  • майонез
  • сіль

Спосіб готування:

Філе індички варимо до готовності, охолоджуємо, дрібно нарізаємо. Також дрібно ріжемо чорнослив. Горіхи подрібнюємо в блендері. Білки відділяємо від жовтків і трьом на дрібній тертці з різних тарілках. Також на дрібній тертці трьом сир. Тепер збираємо салат: на дно тарілки викладаємо м'ясо, солимо, змащуємо майонезом. Зверху жовтки, знову шар майонезу. Далі чорнослив, майонез, сир, майонез, сир. Робимо зверху стрілки новорічних годин з тонко нарізаної моркви.

Гаряче на стіл: вивчаємо рецепти покроково

Що приготувати на Новий рік: джерело: YouTube

В якості основної страви можна подати запечену птицю, рибу або м'ясо. Як безпрограшних варіантів ми можемо назвати такі рецепти:

Яблука з м'ясом

Інгредієнти:

  • 4 - 5 середніх яблук
  • 200 г будь-якого м'ясного фаршу
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • свіжа зелень за смаком
  • 2 склянки бульйону.
  • Для соусу: 1 склянка сметани
  • 2 - 3 зубчики часнику
  • полпучка свіжого кропу.

Спосіб приготування:

Спочатку дрібно нарізаємо зелень, додаємо її в фарш, солимо, перчимо і добре перемішуємо.

2. З яблук ножем видаляємо частину серцевини - рівно стільки, щоб усередині залишилося досить багато місця для начинки.

3. Фаршем начиняємо яблука і акуратно складаємо їх в сотейник з товстим дном. Заливаємо бульйоном і на повільному вогні готуємо під кришкою близько 40 - 50 хвилин. Після цього перекладаємо яблука в глибоке ошатне блюдо. А на дно неодмінно наливаємо підливу.

4. Готуємо соус: часник і кріп рубаємо ножем якомога дрібніше. Змішуємо зі сметаною і злегка присаливаем за смаком. Подаємо до фаршированих яблук.

Фарширована рисом качка

Що приготувати на Новий рік: джерело: YouTube

Інгредієнти:

  • 1 велика качка вагою 2,5-3 кг
  • 1 стакан суміші довгого і дикого рису
  • 10 качиних печінок
  • 2 великі цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 2 великих зелених яблука
  • 2 ст. л. квіткового меду
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. білого сухого вина
  • 1 ч. Л. імбирного порошку
  • щіпка меленої кориці
  • сіль, мелений чорний перець

Спосіб приготування:

1.У качки видаліть весь зайвий жир в області шиї і гузки, порубайте його якомога дрібніше і збережіть. Наколіть качку з усіх боків тонкою шпажкою або зубочисткою, покладіть в раковину або в більшу миску і обдайте з усіх боків крутим окропом, потім підвісьте і обсушіть її.

2. Поки качка обсихає, зваріть рис у великій кількості підсоленого окропу до напівготовності, відкиньте на сито. Очистіть і дуже дрібно наріжте цибулю і часник. Качиний жир покладіть у велику сковороду і витопити на середньому вогні, обсмажте з жиром цибулю і часник до золотистого кольору, 10 хв.

3. Додайте в сковороду крупно нарізану печінку, потримайте на сильному вогні 1 хв., Помішуючи, зніміть з вогню. Очистіть і наріжте середніми шматками яблука, додайте до печінки разом з рисом. Посоліть, поперчіть і приправте дрібкою імбирного порошку і корицею

4. Нашинуйте качку частиною отриманої суміші (качка не повинна бути щільно набита!), Зашейте черевце. Частину начинки покладіть в форму для запікання.

5. Змішайте трохи підігріте біле вино і соєвий соус з імбирним порошком, сіллю і перцем. Натріть цією сумішшю качку зсередини і зовні. Покладіть качку грудкою вниз на решітку, встановлену в листі. Влийте в деко 1 стакан води. Накрийте всю конструкцію фольгою і поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 1 год.

6. Збільшіть температуру до 220 ° С. Акуратно видаліть фольгу, переверніть качку, змастіть медом. На нижню полицю поставте форму з начинкою, щедро полив її жиром з дека і вливши в форму 0,5 склянки окропу. Запікайте до появи рум'яної скоринки на качці, приблизно 20 хв. Подавайте качку з гарніром дуже гарячою.

Кращі десерти на Новий рік

Під кінець вечора, звичайно ж потрібно подати десерти. Як оригінальних варіантів для новорічної ночі 2020-2021 ми рекомендуємо наступні страви:

Шоколадне поліно від П'єра Ерме

Інгредієнти:

  • 200 г темного шоколаду
  • 250 г самого дрібного цукру
  • 250 мл вершків жирністю 30%
  • 250 мл свіжого апельсинового соку
  • 25 г какао-порошку
  • 3-4 яйця
  • 75 г борошна
  • 75 г апельсинових цукатів
  • червона смородина і листя лайма

Спосіб приготування:

1.Відокромте білки від жовтків, жовтки змішайте з 100 г цукру, збийте міксером в пишну світлу масу. Просійте в жовткову масу борошно і какао. Збийте в міцну піну білки, введіть в тісто в три прийоми, акуратно перемішуючи.

2. Застеліть прямокутний лист аркушем паперу для випічки, налийте на нього тісто. Випікайте в розігрітій до 220 ° С духовці 8-10 хв.

3. Для сиропу змішайте в сотейнику цукор, що залишився і апельсиновий сік. Помішуючи, доведіть до кипіння, варіть 3 хв. Зніміть сироп з вогню і повністю остудіть.

4. Готовий бісквіт акуратно переверніть на решітку, зніміть папір. Накрийте бісквіт рушником і відставте.

5. Для крему поставте порожню миску в морозильник на 15 хв. Доведіть до кипіння 150 мл вершків, додайте дрібно порубаний шоколад, розтопіть і трохи остудіть. У охолодженої мисці збийте вершки в круту піну. Акуратно змішайте шоколадну масу і вершки.

6. Покладіть бісквіт на великий шматок плівки і рівномірно змочіть апельсиновим сиропом. На бісквіт викладіть трохи більше третини крему, посипте нарізаними цукатами. Допомагаючи собі плівкою, згорніть бісквіт в рулет по довгому краю. Загорніть в плівку, покладіть в холодильник на 2 ч.

7. Відріжте 2 гуртка бісквіта і за допомогою крему приклейте на рулет, як ніби це зрізи гілок. Іншу поверхню рулету покрийте кремом. Роблячи борозенки виделкою, ніби роблячи з крему кору. Прикрасьте листям лайма і ягодами смородини.

Бананове ескімо

Що приготувати на Новий рік: джерело: YouTube

Інгредієнти:

  • шоколад темний - 200 г
  • масло рослинне рафіноване - 2 ст. л.
  • зрілі, але тверді банани - 4 шт
  • очищений фундук - 1 стакан
  • палички для морозива - 8 шт

Спосіб приготування:

1.Банани очистити, розрізати впоперек навпіл і вставити в кожну половинку паличку для морозива. Плоске блюдо або піднос застелити листом пергаменту, викласти банани і помістити в морозильну камеру на 15 хв.

2. Горіхи порубати ножем в дрібну крихту. Шоколад поламати на невеликі шматочки, розтопити на водяній бані, додати рослинне масло, перемішати.

3. Обмакнуть кожен банан в шоколад, дайте шоколаду застигнути. Ще раз вмочіить «ескімо» в шоколад, а потім обваляйте в горіхах. Викладіть банани на блюдо і помістіть в морозильну камеру на 30 хв.