Московський міський суд засудив до 12 років колонії суворого режиму колишнього професійного українського футболіста Василя Василенка.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє "Громадське". Колегія з трьох суддів розглянула кримінальну справу в закритому режимі. Матеріалам справи присвоїли гриф "секретно". Василя Василенка засудили начебто за шпигунство.

Російський суд, кадр з відео

Зазначається, що Василенка заарештували в Москві у жовтні 2019 року. Тоді його звинувачували за статею "незаконне переміщення через кордон сильнодійних, отруйних, вибухових, радіоактивних речовин або боєприпасів". Навесні 2020-го справу перекваліфікували й звинуватили 53-річного ексфутболіста у шпигунстві на користь України.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

У російських ЗМІ повідомляли, що українця затримали в Москві, коли він «намагався придбати списане військове обладнання за дорученням української компанії, тісно пов’язаної з Міноборони України». Йшлося начебто про якесь «великогабаритне обладнання, розроблене в СРСР у 1960-х, що не має військової потужності».

Нагадаємо, Василь Василенко народився в 1967 році. З 1992 року по 2001 рік він грав в українських футбольних командах - "Таврія", "Торпедо" та "Дружба".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заробітчани мимоволі: куди мріють виїхати мешканці різних країн, інфографіка. ТОП 10 країн світу, куди хочуть переїхати найбільше людей

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, Зеленська розповіла про зміни на державному порталі "Дія": як це працюватиме. На державному порталі "Дія" з’явиться новий розділ