Щонайменше одна людина померла, а 227 були госпіталізовані у зв'язку з невстановленою хворобою в південному штаті Андхра-Прадеш.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: BBC News.

Пацієнти мали широкий спектр симптомів - від нудоти до схожих на епілептичні нападів та втрати свідомості.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Чиновники розслідують причину хвороби, яка охопила місто Елуру на вихідних. Гіпотеза про те, що цей стан міг бути викликаний коронавірусною інфекцією спростовується — міністр охорони здоров'я штату Алла Калі Калішна Крішна Срінівас сказала, що всі пацієнти мали негативний тест.

"Люди, які захворіли, особливо діти, раптово почали блювати після скарги на печіння очей. Деякі з них знепритомніли або перенесли напади судом", - сказав медичний працівник державної лікарні Елуру газеті The Indian Express.

Наразі вже 70 осіб були переведені на амбулаторне лікування, а ще 157 все ще знаходяться у лікарні.

Головний міністр штату Джаганмохан Редді заявив, що до Елуру направляються спеціальні медичні бригади для розслідування причин хвороби. Очікується, що Редді відвідає місто для зустрічі з пацієнтами та їхніми сім'ями.

"Ми виключаємо гіпотези про забруднення води або отруєння повітря як причину захворювання <...> Це якась таємнича хвороба, і лише лабораторний аналіз покаже, що це".

Тим часом Індія продовжує боротися з пандемією коронавірусної хвороби: у країні зареєстровано майже 10 мільйонів підтверджених випадків COVID-19, це другий показник у світі після США. При цьому Андхра-Прадеш став одним з найбільш постраждалих штатів з 800 тисячами інфікованих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, лікар відфутболив важко хвору пенсіонерку, Степанова просять втрутитися.

Також Знай.ua писав, що Білл Гейтс, який передбачив пандемію covid-19, вразив тривожним прогнозом.