В Україні не за горами зимові шкільні канікули. Однак їх конкретні дати, а також те, чи вплине на них імовірний локдаун, залишаються невідомими — багато у чому це залежатиме від самих шкіл, а також місцевої влади.

Читайте Знай в Google News!

По це повідомляє видання "Сегодня" з посиланням на коментар Міністерства освіти та науки.

Згідно з рекомендаціями МОН, зимові канікули будуть з 25 грудня по 10 січня. Але варто підкреслити, що це лише рекомендації — школи самостійно можуть визначати дати канікул, погоджуючи з місцевими управліннями освіти. Тому в різних школах і в різних містах канікули можуть відрізнятися по датах.

Так, у Рівному вирішили компенсувати подовжені осінні канікули, тому зимові канікули розпочнуться 31 грудня.

Популярні новини зараз

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Показати ще

А ось інформацію про додаткові канікули з 15 по 21 лютого, яка циркулювала у ЗМІ, у МОН спростовують.

Школярі, фото: скріншот з відео

"Сегодня" звернувся до МОН з проханням також прокоментувати можливий вплив локдауну на освітній процес і отримав таку відповідь:

"Структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою в межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом, і з урахуванням вікових особливостей , фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо".

Таким чином, епідеміологічні вимоги не мають враховуватися. З іншого боку, Міносвіти вимагає дотримуватись обмежень, які вводяться через COVID-19: виконувати постанови Кабміну, рішення Держкомісії з з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

А ось запровадження дистанційного навчання цілком імовірне. Остаточне рішення про те, чи варто переводити школу на дистанційне навчання, в більшості випадків приймають безпосередньо керівники установ.

Школа, скріншот: YouTube

Також існує норма, за якою школа або дитячий сад обов'язково закривається і переходить на дистанційку: якщо на самоізоляції через контакт з хворим на COVID-19 знаходиться більше половини учнів і персоналу навчального закладу, то всі переводяться на дистанційне навчання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Українка відмовилася здавати на" потреби садка " і огребла від батьків.

Як повідомляв Знай. ua, якщо завтра настане повний локдаун, інструкція з підготовки для батьків.

Також "Знай.а" писав, що В українському садочку розгорівся скажений скандал, мережа не стримує люті: "вдарили дитину і накинулися на матір"