Багато любителів кави навіть не підозрюють, що кофеїн, який міститься в цьому напої, насправді може значно прискорити процес спалювання жиру і покращує метаболізм. Проте цей напій необхідно пити з обережністю, щоб не нашкодити самопочуттю.

Про це журналістам одного з телеканалів розповіла терапевт і ендокринолог Тетяна Романенко.

Кава, фото: Телеканал Україна

"Дія кофеїну уповільнює роботу ферменту фосфодіестерази (ФДЕ) і запускає обмін речовин в тканинах. Через це організм починає споживати енергію з жирових запасів", - пояснила доктор.

За її словами, кава насправді допоможе схуднути, але цей напій потрібно вживати в розумних кількостях, оскільки при надмірному вживанні кави можуть початися безсоння, аритмія, тахікардія. У деяких випадках спостерігаються підвищена тривожність у любителів кави. Доктор Романенко радить пити не більше 2 чашок цього напою на день.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Кава, фото: кадр з відео

Вона підкреслила, що всього 3 чашки напою по 150 мл у деяких людей викликають сильний головний біль і сплутаність свідомості. Крім того, обмежити вживання кави повинні всі пацієнти із захворюваннями шлунка, кишечника і серця.

Варто також розповісти нашим читачам, що нещодавно вчені зі Сполучених Штатів Америки з'ясували, що щоденне вживання кави без цукру знижує ризики розвитку серцевої недостатності.

Раніше повідомляли, рихтуємо печінку після свят і "видаляємо" зайвий жирок: всього 30 днів і нове життя.

Як повідомляв Знай.uа, хлопець схуд до 37 кг заради мрії, але отримав психіатричну клініку і арешт.

Знай.uа писав, шоколад, спорт і задоволення від їжі: вчені створили універсальний рецепт легкого схуднення.